Juletræstænding 2020 er AFLYST

Vi har desværre været nødsaget til at aflyse årets juletræstænding på grund af Covid-19 restriktioner. 

Juletræstænding den 16. november 2019

Lørdag den 16. nov. kommer julen til Kgs. Lyngby med optog gennem byen og juletræstændingen med borgmesteren og julemanden. 

Julen er fuld af traditioner, og dem skal man holde fast i. Juletræstændingen i Kgs. Lyngby er ingen undtagelse, og ingredienserne til perfekt julestemning er de samme som tidligere. Stemningsfuldt optog gennem byen med en 99 årig gammel rød veteranbil, fakkeltog, julemusik, gløgg og æbleskiver og et kæmpe juletræ på Torvet – og naturligvis julemanden. 

Vedbæk Garden fører an kl. 15, hvor optoget starter fra Gyldendalsvej i den sydlige ende af Hovedgaden, og går gennem byens gader for at ende på Lyngby Torv. Julemanden kører stadsmæssigt i den flotte røde veteranbrandbil efterfulgt af byens spejdere i stemningsfuldt fakkeloptog. Som noget nyt i år vil maskotten Håkon fra Lyngby Boldklub og teaterbørnene fra Frilandsmuseet også kaste glans over det stemningsfulde optog.

Syng med på julekalendersange

Men der er også nye ingredienser med i juletræstændingen i år. Mens man venter på, at optoget når Torvet, vil musikerne fra ”Skidt og Kanel” sprede julestemning med tonerne af de skønneste julekalendersange. Der bliver lukket op for julesokken til de seneste 40 års julekalendersange med alt lige fra gode gamle klassikere som f.eks. ”Jul på Slottet”, ”Jul i Gammelby” og ”Nissebanden” – til de nye store hits fra f.eks. ”Tvillingerne og Julemanden” og ”Tinkas Juleeventyr”. De voksne bliver heller ikke glemt, for i julesokken ligger der også sange fra voksenjulekalendere som f.eks.  ”The Julekalender”, ”Juletestamentet” og ”Jul på Vesterbro”.

Træet tændes

Når optoget når Torvet vil julemanden og hans noget umodne søn sørger for endnu mere julestemning med skæg og julesange, inden borgmester Sofia Osmani kl. 16.00 tænder juletræet og julebelysningen og sørger for, at julen kommer til Kgs. Lyngby.

Som traditionen også byder, vil spejderne sørge for ekstra julestemning over Torvet med salg af gløgg og æbleskiver, mens man igen kan nyde tonerne fra julekalendersange gennem tiden.

Magasin deler i år ikke slikposer ud men har derimod en anden en overraskelse til børnene, som de deler ud med hjælp fra spillere fra Lyngby Boldklub.

Kom og vær med til at fejre julens indtog i Kgs. Lyngby med tradition og fornyelse. Det er Handelsforeningen, der i samarbejde med Lyngby-Taarbæk Kommune, sørger for en hyggelig start på julen i byen.

Bliv sponsor på ‘Det store julemandsløb’

Inden optoget og juletræstændingen er der mulighed for at løbe julestemningen i gang til ”Det store julemandsløb”, der er et velgørenhedsløb arrangeret af Dyrehavens Rotaryklub. Til velgørenhedsløbet kan I som virksomhed blive sponsor på løbet og derigennem støtte den gode sag.

Læs mere på www.detstorejulemandsløb.dk/bliv-sponsor/

Se programmet for juletræstændingen

Hele programmet og tidspunkter for juletræstændingen kan ses på:

https://visitlyngby.dk/event/juletraestaending/